Expoziția foto-documentară “CENTRUL ARTISTIC BAIA MARE” – ARTIȘTI ȘI TOPOSURI, organizată de Muzeul Județean de Artă ,”Centrul Artistic Baia-Mare”

 

Muzeul Judeţean Botoşani vă invită în perioada 27 septembrie – 27 octombrie 2018, în spaţiul Muzeului de Arheologie Săveni, să vizitați expoziția foto-documentară ,,CENTRUL ARTISTIC BAIA MARE” – ARTIȘTI ȘI TOPOSURI, organizată de Muzeul Județean de Artă ,,Centrul Artistic Baia-Mare”.
Expoziția reprezintă un compendiu de istorie culturală în imagini a Școlii Băimărene de Pictură în perioada 1896 – 1989. Apărută în perioada Belle Époque, în 1896, Școala de la Baia Mare a fost o mișcare artistică care a luat ființă în jurul pictorului Simon Hollósy, consolidându-se ca una dintre cele circa 40 de reputate „colonii” europene de la cumpăna secolelor XIX-XX.
Școala Băimăreană de Pictură este printre puținele școli de artă europene în care viața artistică s-a desfășurat neîntrerupt timp de mai bine de un secol, aici lucrând, vremelnic sau permanent, peste 3.500 de artiști plastici (pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, designeri) din țară și din spațiul central și est-european.
Expoziția a fost itinerată la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani – luna iulie și la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi – în perioada august-septembrie 2018.
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri – program zilnic 8-16, în sediul Muzeului de Arheologie Săveni, Strada 1 Decembrie 1918, nr. 40.