Expoziţia personală ,,Ecou” cu lucrări semnate de artistul plastic Gelu Costea

Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 21 iunie -15 iulie 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia personală ,,Ecou” cu lucrări semnate de artistul plastic Gelu Costea.
Absolvent al Academiei de Arte „Luceafărul” București (2000) și licențiat al Universității de Arte București, Gelu Costea este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța I. În 2001, a fost distins cu Premiul Special „Alexandru Țipoia”, iar în 2002 și-a adăugat în palmares Premiul „Ștefan Dimitrescu” al Muzeului Județean Vaslui.
Referindu-se la creațiile artistului, criticul de artă Alice Dinculescu, menționa: „Într-un timp al modelelor de carton sclipitor, al istoviților de goana după aur, al sufletelor moarte, Gelu Costea, pictorul născut la Sibioara de Constanța, a pornit în lume abia după ce s-a convins că are ceva de spus.ˮ
Printre expozițiile sale personale se numără „Drumul”, „Pasajul”, „Poarta”, „Atelier” și „Cucutence”.
Referindu-se la expoziția de la Botoșani, autorul însuși menționează: ,,Expozitia de arte vizuale ,,Ecouˮ se doreste a prezenta intr-o cheie contemporana, parte din izvoarele cu seva spatiului romanesc moldav, din preistorie, copilaria omenirii daca ar fi sa numim altfel. Interpretari subiective pornite de la formele semen ale unei mari culturi – Cucuteni. Memoria acestei culturi este pastrata in timp cu transformari asumate de cultura populara (proiectii ancestrale, mituri,ornamentica,forme si semne) ce ajung la noi ca ecouri. Mai mult sau putin stilizate, slefuite, patinate de timpul istoric, provoaca omul contemporan in incercarea de a se defini. O expozitie cu mare incarcatura spirituala,nationala si universală în același timp.ˮ
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 23 iunie 2018, ora 13,00 la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197). Intrare liberă.
Prezintă: muzeograf Ana-Elisabeta COȘEREANU.